Rabarber Specerijen Jam
Ingrediënten
*1 kg. Rabarber * 1 citroen, geraspte schil + het sap, * 1 sinaasappel, geraspte schil +het sap, *300 gr geleisuiker,* zakje geleipoeder (van Gilse) *stuk kaasdoek, *1 kaneelstokje en 7 stuks steranijs * KeukengarenBereidingswijze
Haal het voetje en een stukje van de bovenkant af.Snijd de stelen in kleine stukjes.
Was de rabarber en doe deze in een flinke pan en voeg geraspte citroen- en sinaasappelschil +sap toe.
Voeg de geleisuiker en poeder toe en schep alles goed om.
Leg een kaasdoekje plat neer, doe kaneelstokje en steranijs erin, maak er een knapzakje van en bindt met keukengaren goed dicht. Sla de specerijen met een deegroller op een keukenplank fijn. Doe het zakje bij de rabarber in de pan.
Zet de pan op hoog vuur en laat de rabarber 6 min. Koken.
Haal de pan van het vuur, controleer of de jam mooi dik is anders nog wat langer laten koken.
Verwijder het zakje en giet de jam in schone potten, deksel erop en laten afkoelen.
Heerlijk op een beschuitje besmeerd met verse roomboter!