Rabarber-Crumble

Rabarber Crumble


Ingrediënten

*600 GR rabarber *150 gr. Aardbeien * 1 appel (Elstar of Jonagold) * 1 sinaasappel * ½ tl vanille aroma * 50+80 gr rietsuiker *200 gr bloem *100 gr roomboter *snufje zout * een platte ovenschaal


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 º C.

Haal het voetje en een stukje van de bovenkant van de rabarberstelen en snijd deze in stukjes van 2 cm.

Was de stukjes.

Doe deze met 50 gr. Rietsuiker in de ovenschaal met een ½ tl. vanille aroma.

Boen en rasp de schil van de sinaasappel erboven.

Schep om en zet de rabarber ongeveer 15 min. in de oven.

Doe voor het kruimeldeeg de bloem, 80 gr. Rietsuiker, roomboter en een snuf zout in een kom en kneed met je vingers tot een kruimeldeeg. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verwijder de kroontjes van 150 gr. Aardbeien en halveer ze.

Haal de rabarber uit de oven, schep de aardbeien en appel erdoor.

Verdeel de kruimels erover en bak nog 20/25 min. In de oven, tot de kruimels mooi bruin zijn.

Serveer lauwwarm met evt. een bolletje vanille-ijs.

Heerlijk!!!
Offerte aanvragen