IJsthee met rabarber en munt
Ingrediënten
*1 Kg Rabarberstengels * 2 ltr. Water * 5 eetl. honing * 1 bosje muntBereidingswijze
Verwijder het voetje en een stukje van de bovenkant van de rabarber.Snijd de rabarberstengels in stukjes van 2 cm en breng ze in een pan met het water aan de kook.
Houdt een smallere stengel apart voor decoratie.
Laat een 1/2 uur zachtjes koken. Zeef het mengsel en voeg de 5 eetl. honing toe. (Meer of minder naar eigen smaak)
Roer tot alle honing is opgelost. Houd 4 mooie takjes munt apart en doe de rest van de munt in de pan.
Laat afkoelen. Laat de thee helemaal koud worden in de koelkast.
2 ijsblokjes in een glas en vul het met de thee.
Doe er een takje munt of een klein rabarbersteeltje in het glas ter decoratie.
Proost!
Heerlijk verkoelend bij warm weer!